Wat de Stay4all Foundation doet

We hebben al meer dan 1.600 kinderen een fijne tijd mogen bezorgen

Al meer dan 10 jaar zet Stay4all zich in om kinderen een fijn verblijf te bezorgen. Met alle kinderen uit de klas op school­kamp, of gewoon fijn met het gezin een paar dagen weg.

Hoe het begon

Al sinds 1929 biedt Stayokay (tot 2003 onder de naam NJHC – Nederlandse Jeugdherberg Centrale) zowel Nederlandse als internationale gasten van alle leeftijden, een verblijf aan tegen een aantrekkelijke prijs­/kwaliteit­verhouding in haar hostels in Nederland. Ook al zo lang we ons kunnen heugen, komen er schoolk­lassen naar Stayokay voor hun school­kamp. We merkten dat niet altijd alle kinderen uit de klas mee konden op school­kamp, omdat hun ouders of verzorgers niet over voldoende financiële middelen beschikten.

Daarom startte Stayokay in 2012 met Stay4all. Die stichting betaalde het verblijf van de kinderen, waarvan ouders het geld voor het school­kamp niet konden missen. In 2022 zette Stayokay een volgende stap en liep er een pilot waarbij er voor het eerst gezinnen werden uitgenodigd. Met de oprichting van de Stay4all Foundation wordt het mogelijk gemaakt dat alle kinderen mee op school­kamp kunnen, maar dat ook gezinnen een paar dagen kunnen genieten van een onbezorgde korte vakantie bij Stayokay.

Start

Stay4all foundation

Wat we willen bereiken

Helaas komt armoede ook in een welvarend land als Nederland nog steeds voor. 1 op de 13 kinderen in Nederland leeft in armoede. Kinderen die in armoede leven groeien niet onbezorgd op. Deze kinderen vieren vaak hun verjaardag niet, beoefenen niet hun favoriete sport en gaan niet mee op school­kamp of met hun familie op vakantie. We vinden het fijn om te zien dat er veel organisaties zijn in Nederland die deze kinderen (of gezinnen) onder­steunen en wij willen daar vanuit de Stay4all Foundation graag een steentje aan bijdragen.

Wat wij doen

Stayokay doneert de overnachtingen en het eten & drinken in één van de Stayokay hostels aan de Stay4all Foundation. De Stay4all Foundation neemt de kosten voor een leuk uitje en het vervoer van de gezinnen voor haar rekening. Zo kan de Stay4all Foundation in samenwerking met Stayokay zowel gezinnen als schoolkinderen een gratis verblijf aanbieden.

Onze hoop

We hopen een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in Nederland. We zijn pas echt gelukkig als de Stay4all Foundation geen bestaans­recht meer heeft. Dat is als geen enkel kind meer in armoede hoeft op te groeien en dat ieder kind een onbezorgde jeugd kan hebben.

Onze missie

De Stay4all Foundation maakt het mogelijk dat alle kinderen uit de klas tot 18 jaar oud mee kunnen op school­kamp of werkweek. Ook maken we het mogelijk dat financieel beperkte gezinnen een paar dagen zorgeloos kunnen genieten van een korte vakantie bij Stayokay. 

Tot nu toe

Via Stay4all zijn er al meer dan 1.600 kinderen meegegaan op school­kamp. Stayokay ontving sinds de pilot al 40 gezinnen. Het doel is om dit jaar in totaal 60 gezinnen te ontvangen en dit jaarlijks te laten groeien. We willen in de toekomst nog veel meer kinderen en hun ouders blij maken.

Disclaimer: de personen op de foto’s zijn modellen. Zij hebben geen gebruik gemaakt van de dienst die de Stay4all Foundation aanbiedt.